Szeretném vállalni, hogy magyar vagyok, de ha a mostani magyarországi helyzetre gondolok, bevallom őszintén nem megy. Ne értsetek félre, büszke vagyok arra, hogy egy ilyen géniuszokat „kitermelő” néphez tartozok, de. És itt jönnek azok a bizonyos, de-k: vajon mi lehet az oka, hogy azok a magyarok, akiket a világ ismer nem kis hazánkban érték el azt, ami ismertté tette őket?
A magyar elme briliáns, ehhez kétség nem fér, de valami mégis hibádzik. A magyarok miért nézik el szemrebbenés nélkül, ha az arcukba hazudnak? Miért hagyják szótlanul, amikor meglopják? ( És itt most a milliárdokra gondolok) De akár kicsiben is, miért alakulhatott ki ekkora mértékű szürke, fekete gazdaság? Miért kell a munkavállalónak elfogadnia a félig-bejelentettséget? Miért arra használjuk az elménket, hogy csaljunk, lopjunk, kikerüljünk?
De legjobban mégis a szociális érzéketlenség zavar. Miért nem integrálni, miért asszimilálni próbálunk? Miért nem látjuk meg az elesetteket? És miért nem gondolunk abba bele, hogy esetleg mi magunk tanítottuk meg őket a rendszer kijátszására? Hiszen amikor mi kerülünk olyan helyzetbe, amikor egy „kicsit meg lehet takarítani”, amikor felajánlják „az oldjuk meg okosba’” megoldásokat, akkor könnyen belemegyünk. És itt nem az alapvető megélhetésről van szó. De ilyenek vagyunk. Lehet az előző rendszerre, rendszerekre fogni, de mi magunk is részesévé válunk a hallgatólagos belegyezéssel, az „én nem láttam semmit” beletörődésével.
És nem látom a változást. Nem látom a toleranciát. Nem látom a kiutat.
Ezért is szeretném itt hagyni ezt az országot, hogy egy másik országban büszkén lehessek magyar!
 

 

Címkék: magyar háló de szociális elme büszke fekete/szürkegazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyhollandia.blog.hu/api/trackback/id/tr60962554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leanyka01 2009.02.24. 13:31:51

Veled ellentétben(habár sok mindenben igazat adok neked) én ITTHON szeretnék büszke lenni a magyarságomra.
Évtizedek bűneit,hibáit emlegeted.Az "átkosban" például rengeteg ház épült fel úgy,hogy a közösből lett elvéve..hol az építőanyag,hol "csak" a fuvarozás..hol ez,hol az.Hiszen a miénk volt a TSZ,gyár,minden.Magunktól meg ugyebár nem lopunk.A magyarra azt mondják leleményes nép.Hát,azok is vagyunk. A kiskapuk gyártásában szerintem világelsők.
Aztán,rendszerváltás után jött a tőke,vele a "közös" fogalma megszűnt. Ami addig szabad préda volt valaki tulajdona lett.Sikk lett lopni "csak egy kicsit...."
Aztán a rengeteg rossz törvény hozta a még több kiskapukeresést.Nem jószántukból dolgoznak az emberek feketén,szürkén,Te is tudod.De a családot fenn kell tartani.Ha tisztességes adótörvényeink lennének,sokkal több tisztességes ember lenne ebben az országban.
Ismerek sok vállalkozót,akik nem azért dolgoznak számla nélkül néha,mert nekik így jó..hanem azért mert akkora az elvonás ellenkező esetben,hogy nem marad haszon.
NEM a kisemberek gondolkozásával van sok esetben gond,hanem a rájuk erőszakolt törvényekkel.

Aztán,hogy mi lesz az országból,ha a Ti korosztályotok a megélhetés miatt külföldre megy?? Nos..jobb bele sem gondolni.

Országelhagyó 2009.02.24. 15:06:58

@leanyka01:
Egyetértek veled a leírtak nagy részével, de az egyéni felelősséget nem lehet kikerülni. Az ország jövője így is-úgyis kétséges, bár lehet, ha jobb lesz itthon a helyzet sokan visszajönnek.

eszteréva 2009.02.25. 07:24:31

Belegondoltam:Jönnek a kínaiak lesz betelepítés,stb.Haamagyarokkisebbségben lesznek, jön a magyarellenesség.Az is rasszizmus lesz?
süti beállítások módosítása