Bajnai csomagja…
 
Előttünk a fekete leves, nagyon úgy tűnik, hogy Bajnai politikai öngyilkosságra készül.
Az általa felvázolt tervek, melyeket ma küldött el a képviselőknek,- na jó csak az MSZP-seknek- és péntek délig kell szignójukkal ellátva visszajutattniuk, ezzel kifejezve, hogy nemcsak támogatják a programot, hanem, ha szavazásra kerül a sor, akkor is tudják, mit is kell tenniük…
De miért is politikai öngyilkosság ez?
A válasz egyszerű. Az emberek már felfogták, hogy változtatásra van szükség. de úgy, hogy valaki csak elvesz, és cserébe nem ad semmit kivitelezhetetlen lenyomni az emberek torkán ezt az egészet, amikor a lájtosabb változtatásokat sem fogadták el. Nem gondolom , hogy a népszavazáson olyan nagy arányban elkaszált vizitdíj, és tandíj után az emberek ezt még bevennék. Az akkori népszavazás megmutatta, hogy az embereknek hatalma van a megszorítások  felett, és ezt a csomagot is megvétózzák majd. Pedig, ha az sikerült volna, most lehet, hogy nem itt tartanánk.
Az a tény pedig, hogy a közszférát illető fizetések és a családi pótlék befagyasztása hová fog vezetni még megjósolni sem tudom. Amikor mindennek az ára emelkedik a forint gyengesége miatt, amikor rengeteg ember munkanélküli, akkor kellene valami ösztönző. A hajszálvékony cérnán élő középosztály ezt már nem fogja túlélni. Ha valaki csak elvesz, és cserébe nincs semmi amit adhatna, az emberek ténylegesen fellázadnak, és itt most nemcsak a hőbörgőkre gondolok. A középosztály az, akit mindig is sarcoltak, de már nincs több bőr, amit le lehetne még húzni… Akinek sok pénze van, az mindig is el tudta kerülni a sarcolást, és ott, ahol nem a mindennapi megélhetés kérdéséről van szó, ott ez a kérdés nem is érdekes.
De mi lesz az adófizetőkkel, akik éppen csak megélnek? Mi lesz, ha a táppénzt tíz százalékkal csökkentik? Mit csinál egy olyan család, akinek nincs nagyszülői segítsége, és beteges a gyerek, akit nem hagyhatnak otthon egyedül? Mert az tüntetni nem fog. Csak az a baj, hogy saját tapasztalatból tudom, hogy van egy szint, amin nem lehet lejjebb adni. Amikor már az ember feladta az alapvető  dolgokat, és párizsit eszik ócsó kenyérrel napokig, ott már nincs mit lefaragni.
 
Legyen más megoldás! Legyen végre egy olyan terv, ami nemcsak elvesz, de könnyít is!
 

 

Címkék: család megszorítások lázadás táppénz bajnai befagyasztás választást

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyhollandia.blog.hu/api/trackback/id/tr1001042397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bünge · http://mikegy.fw.hu 2009.04.03. 00:54:58

Látod, ha libapásztor lene, akkor ezeket az érveket átérezné, de ő nem ő libapásztor gyílkos!

Bünge · http://mikegy.fw.hu 2009.04.03. 00:56:43

Banditák, gazdasági bűnözők és most már megbecsült(?) minisztrek?

http://www.hiszed-e.eoldal.hu/ 2009.04.03. 12:09:46

@Bünge:
Miért is ? Mert van egy nép amely többre becsüli a gazembereket, mint a becsületes embereket. Van egy nép, amely a választások során tudatosan tolvajokat választott, azt mondta ez már nem lop többet, mert megszedte magát. Ők bebizonyították, többre is képesek.Őket a "Lélek és test gyilkolása "sem riasztja vissza.A nép vak és süket, mert az embert látja és a saját érdekét, csak akkor fáj egy -egy dolog, amikor őt érinti személyesen. Ha a másikat érinti csak , az megérdemelte.Ez egy nemzet lelki térképe, amely szavazott Erdélyről és szavaz most , amikor az MSZP-t és az SZDSZ-t támogatja nemzete pusztulásáról is.Előre! Megcsináltuk!Ez jó mulatság, sátáni munka volt.Folyt. következik.
süti beállítások módosítása