Egy óra sötétség a Földért
Szombaton lesz a Föld órája. Aki fogékony az ilyen dolgokra gondolom már tudja, aki még nem hallott róla csatlakozzon!
Tavaly mi is kipróbáltuk. Akkor jöttünk csak rá, hogy milyen furcsa is a mai világból egy óra sötétségbe menekülni. Előkaptuk a gyertyákat, és jött a sötétség. Érdekes, hogy az embernek mindig akkor akad valami megnézni valója a neten, vagy sürgős utána olvasandó dolgok is akkor kerül elő, amikor ezt nem valósíthatja meg kerek egy órán keresztül.
De a legrosszabb a csend. Hogy nincs zúgás, hogy nincs zene, csak a csend. Az ember beszélget, kártyázik, vagy valami mást csinál. De a legjobb benne, hogy amikor letelik az egy óra, akkor az elvégeztem, tettem valamit az én kis csepp erőmből érzés marad.
Az ember a rohanó hétköznapokban észre sem veszi, hogy mennyire ki van szolgáltatva az energiazabáló kütyüknek. A tv menjen csak azért, hogy zaj legyen, vagy szóljon a rádió, úgy jobban megy a mosogatás. Ha mobil otthon marad pár órára, akkor az embernek már hiányzik, folyton megnézné, hogy mennyi az idő, vagy pont akkor csinál a gyerek valamit amit épp le kéne fényképezni. A hívásokról már ne is beszéljünk. Hogy akkor marad otthon a telefon, amikor pont az a fontos hívás érkezik.
Ez az egy óra segít megmutatni, hogy mennyire a függői vagyunk a gépeknek, a kütyüknek, és hogy egy kis időt érdemes a sötétbe burkolózva eltölteni, úgy beszélgetve, hogy semmi sem zavarja meg az embert közben.
Örömmel venném, ha lenne egy olyan óra is, amikor mindenkit arra buzdítanak, hogy a mobilját kapcsolja ki egyetlen órára!
Rajta, boruljon sötétségbe szombaton egy órára minél több magyar háztartás!

 

Címkék: föld kütyük sötétség órája

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyhollandia.blog.hu/api/trackback/id/tr241024931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása