Házassági évforduló

 2009.02.23. 09:40

Házassági évforduló
Van egy ünnepünk a férjemmel. Ez csak a miénk, kisajátítottuk. Mert ugye ott a Karácsony, a születésnapok, a Húsvét, és az összes többi ünnep, amit családi körben töltünk el. Ez alól eddig legalábbis a házassági évfordulónk kivételt képez. Ez csak a kettőnk ünnepe. a közösen hozott döntésünket ilyenkor szoktuk meghosszabbítani, újra elmondani a másiknak az „amíg a halál el nem választ” frázist. Így tettünk szombaton is. A gyerekeket leadtuk megőrzésre nagyinál, és kettesben maradtunk. Vagyis ez így nem igaz, mert a gondolatokat nem tudtuk száműzni. Meghoztunk egy döntést, és készülünk rá. Ám az agyunkban mindig ott zakatol egy kérdés, melyre nem tudjuk a választ. Hogy milyen is lesz kint… Ez egy kicsit rá is nyomta a bélyegét a napunkra. Mert hiába ünnepeltük egymást, hiába próbáltunk kibújni a döntésünk következményei alól, teljesen nem sikerült. Mert mindig jött egy kérdés, de gondolom ez így normális, amikor az ember szembenéz az ismeretlennel. A legrosszabb az, hogy csak elképzelni tudjuk mi vár ránk. Ha már meglenne a dátum, hogy mikor is indul el az egész folyamat, talán könnyebb lenne. Vagy még nehezebb. Félelemmel tekintek előre, hogy hogyan is fogjuk egymás nélkül túlélni hónapokig, amíg újra együtt nem lehet a család. Hogy hogyan fogjuk átvészelni a magányt, amely ránk telepszik. amióta mi egy pár lettünk, és összeköltöztünk a leghosszabb idő a szülések 3 napja volt, amit egymás nélkül töltöttünk. De reménnyel tekintek a jövőbe, és bízom abban, hogy meg fogjuk tudni oldani, mert meg kell, mert nincs más lehetőségünk, ha egy új életet szeretnénk kezdeni. Sikerülni fog!

Címkék: ünnep házasság félelmek elhatározás

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyhollandia.blog.hu/api/trackback/id/tr19960033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszteréva 2009.02.23. 10:01:47

„amíg a halál el nem választ” Így legyen "frázis" nélkül.S akkor talán nem kell annyira félni a holnaptól.Midig voltak nehéz időszakok,azzal a különbséggel, hogy mindig egyre nehezebb lett.Mert a politikusok és a gazdagok nem elégedtek meg a kis "lopásokkal", kis "hatalmakkal" mindig többet és többet akartak, mint" a halász és a felesége"c. mesében az asszony.

Országelhagyó 2009.02.23. 10:25:44

@eszteréva:
Ez akkor is csak frázis marad, mert nem a kimondott szón múlik az egész, hanem az érzelmeken, a szerelmen, a szereteten. És az egységen. Szép hagyomány, de nem látok mögötte többet. Az egész nem itt dől el, hanem a mindennapokban, és a fejekben. És nem mindegy, hogy valaki kimondja a frázist, és tesz rá magasról, vagy más pedig ki sem mondja és mégis úgy él.

eszteréva 2009.02.23. 12:00:24

A míg a halál el nem választ kérdése nem lehet hagyomány,hanem felelős döntés, amennyiben már van gyermek.De azzal egyetértek, nem a kimondott szón múlik,hanem a szívben és fejben hozott döntésen, amihez felülről kaphatunk erőt.

Országelhagyó 2009.02.23. 14:56:35

@eszteréva:
A házasságok száma összevetve a válások számával nem ezt mutatja. Maga a rítus egy gesztus a másik felé. A gyermek megjelenésével más lesz a helyzet. Van olyan házasság, ahol a gyereknek rosszabb, mintha a szülők elváltak volna.

Maestro 2009.02.23. 15:17:28

@Országelhagyó: pont hogy az is kell, hogy kimondod. Legalább a saját szavadnak legyen magad előtt súlya.

eszteréva 2009.02.23. 21:30:04

a gyermeknek joga van a szüleihez,hogy együtt neveljék őket, s az embernek kötelességesegíteni, ha a társa elbukott.Egy fiatal asszony ismerősöm rák beteg , "haldoklik" már több mint másfél éve. A férjnek ott kellene hagynia?Az alkoholizmus, vagy a kábítószer is haldoklás.Minden tettünknek súlya van.Csak magunk ellen tehetünk rosszat, a másik ember ellen nem. Ettől ember az ember,hogy nem csupán önmagát látja.

Országelhagyó 2009.02.24. 08:36:55

@eszteréva:
A gyerekeknek pedig joguk van olyan környezetben felnőni, ami biztos és szeretetteljes. A családon belüli erőszak esetében ez nincs így. Az alkoholizmus betegség, de ha valaki ezt nem ismeri fel, és közben bántja veri a gyereket, vagy a házastársát ez szerintem ok a válásra.

eszteréva 2009.02.24. 09:19:01

@Országelhagyó:
Egyetértünk.de ne feledd,mindennek oka van.Amikor a párválasztás történik, azt a szerelem motiválja,de a szerelem az egy ködös valami, nem tudsz józan döntést hozni,a család alapítás pedig józan döntést kíván,mert mint mondtad:
Idézet tőled:
"A gyerekeknek pedig joguk van olyan környezetben felnőni, ami biztos és szeretetteljes. "
A szerelem pedig igen ambivalens érzés, átválhat szeretetté, de gyűlöletté is.
Tehát a család együttmaradása józan döntések sora és még valami más...Én lecsuknám és kényszergyógykezelném, aki azokat bántja , vagy azok elöl veszi el a falatot az itallal, akiket védenie kellene.De,sajnos a mi hibás döntésünk következménye is a kisíklás
süti beállítások módosítása