Kétségbe esett szülők
 
Nemrégiben beszélgettem egy fiatal házaspárral, akik meglehetősen el voltak kámpicsorodva. A férj dolgozik, a feleség otthon van a kisebbik gyerkőccel, aki még nincs egy éves sem. A nagyobbik gyermek pedig a fiam csoporttársa az oviban. Elkeseredésük onnan fakadt, hogy most mit is kezdjenek az életükkel. Az egyikőjük beteg anyukájánál laknak, a kevés jövedelmükből félre tettek a nagy álom, egy saját ház megépítésére.
Eddig a történet még semmi kivetni valót nem tartalmaz. Csakhogy tavaly nyáron elhalasztották az ehhez szükséges hitel felvételét, révén gazdasági válság. Most részben örülnek is neki, hiszen mindenképpen rosszul jártak volna vele.
Most azonban, amikor a szocpolt meg akarják szüntetni, sőt úgy fest, hogy Bajnai nem is lesz rest, és meg is teszi, komoly kétségek közt vergődnek.
Nem tudják, hogy akkor most gyorsan ugorjanak, és kezdjenek neki a házépítéshez, vagy sem. Eddig a gyűjtögetést választották, lassan már esélyük sem lesz arra, hogy saját házuk legyen.
Szörnyű ez az ország, ahol az emberek hatalmas lemondások árán kuporgatják a kis pénzüket, de legalább este azzal az álommal tértek nyugovóra, hogy megéri, mert milyen is lesz az a ház. Hogy hány szobája lesz, hogy milyen csempét fognak rakni a fürdőszobába (persze csak olcsót), hogy mit és hogyan, és most a lufi végképp elpattanni látszik.
Az emberek hangulata pocsék, ezt látom, tapasztalom. De az, hogy egy ilyen párnak, még az álmát is elvegyék, azt már végképp vérlázítónak találom!
Ha a helyzet pocsék, akkor is van, lennie kell mindig egy célnak, aminek az ember szeme előtt kell lebegnie, a céltalan ember üres, apatikus, és előbb utóbb antiszociálissá válik.
És mit mondjon az ember egy ilyen helyzetben? Tanácsot nem tudtam adni, inkább zavaromban pillantgattam ide-oda, és közben az járt a fejemben, hogy milyen jó, hogy tavaly nem vettünk házat. Most akkor nem csak az albérletünket kellett volna feladni, hanem a házunkat, a bank már vinné…
De mi lesz így az országból? Ez nem visz előbbre, ez hátra felé lépés, ez kiborító.
Megoldásra van szükség, azonnal!
 

Azt csak csendben teszem hozzá, hogy az építőipart mennyire fogja megviselni a szocpol elvétele, amikor már most is jóval kevesebb házat építenek?

 

 

 

Címkék: hitel ház válság fiatal csomag szocpol gazdasági kétségbeesés építőipar szülők bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyhollandia.blog.hu/api/trackback/id/tr551058033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása