Hitler Magyarországon

 2009.03.17. 12:29

 

 
Hitler Magyarországon
Bár aktualitását veszítette a történet, ugyanis Hitlernek 2005-ben kellett volna felébrednie, Moldova írása szerint ( Hitler Magyarországon,  Magyar Atom 1978) , de azért mégis érdekes eljátszani a gondolattal, hogy mi történt volna, ha….
Ha mondjuk 2006 őszén ébresztik föl az álmából?
Mit látott volna? Megvadult tömeget? Elégedetlen emberek csoportját? Vagy ugyanazt a Matyit, csak más néven hívták már akkor?
Mennyi elégedendő ahhoz, hogy az emberek bevaduljanak és törjenek-zúzzanak? Mekkora a legkisebb hatalom, melynek birtoklása már vérszemet gerjeszt?
A forradalom, amit a radikálisabb gondolkodásmódú emberek emlegetnek nem itt kezdődik. És nem is ott ahol Moldova írja, hogy a buszról le kell venni „Az autóbuszra csak elől lehet felszállni!” táblát, mert a forradalomban elől is fel lehet szállni!
De akkor mégis hol? Mostanság divatos dolog forradalmat említeni, és azért harcolni.
Azok, akik a rendszerrel,- mondjuk demokrácia- nem értenek egyet, azok milyen rendszerrel szimpatizálnak?
Én személy szerint elvetem az erőszakot, mint megoldást. Ez az én véleményem, másnak pedig ettől különböző lehet, nem bánom, amíg nem ér atrocitás sem engem, sem a családom.
A véleménynyilvánítás szabadságát pedig csak addig ismerem el, és tolerálom, amíg ettől senkinek nem fog vérezni az feje, a keze, és nem fajul tettlegességig a dolog.
Úgy érzem, hogy kavarodás van a fejekben. Összetévesztik a jelképeinket, mondjuk a zászlót, a kokárdát, napi szintre butítva a túlzott nacionalizmust. A tojásnak pedig szerintem Húsvétkor van jelentősége, nem, ha valaki beszédet mond.
Tudom, birka vagyok, aki bégetve ismételgeti ugyanazt. Félre ne értsetek nem tetszik, ami ebben az országban zajlik. Nem akarom itt hagyni Magyarországot, nem akarom Gyurcsányt miniszterelnöknek,  nem akarom Orbán szájából a populista szöveget sem hallgatni, nem akarom Ibolyának a szenvedését és Bokrost látni, hogy a KDNP-t se hagyjam ki a dologból, belőlük is elegem van. Meg az áremelkedésből is, de mégsem megyek és teszek más dolgában kárt. Azt mért nem látom soha a tv-ben, hogy a tüntetők másnap elmennek szemetet szedni? Vagy újra füvesíteni? Vagy valami olyat tenni, ami nem a pusztítást szolgálja?
A Hitler Magyarországon-nak mély értelmét könnyű felfedezni. Elég csak egy szikra, egy-két félreértés és egy egész városka kifordul magából, a történetben Bánegres. Elég pár kint felejtett plakát, elég egy kis radikális gondolat: „ A bűntelen nemzedék, mink vagyunk az elsők ebben az országban, akiket nem terhet semmiféle bűn!” és máris könyv égetés, emberek bezárása, letartóztatása az eredmény.
 
Szerintem, ha Hitler 2006-ban felébredt volna, ugyanúgy megkérte volna hű segítőjét Smideliust, hogy adjon még 25 évre való injekciót neki, elborzadt volna attól, amit lát.

 

Címkék: tv orbán magyarország gyurcsány kdnp hitler ibolya radikalizmus bánegres

A bejegyzés trackback címe:

https://iranyhollandia.blog.hu/api/trackback/id/tr171007343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: contact blockchain 2018.10.12. 04:16:17

Conte: " A duplázás azt jelentené, hogy valami fontosat építünk" - Juventus FC blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.18. 10:54:57

Hú, nagyon szeretem azt a könyvet. Sajnos nagyon is reális forgatókönyvet ír le...
süti beállítások módosítása